Pillanantkép

Pillanantkép

Ijesztő mértékű történelmi tudatlanság

2015. július 14. - bölcsészmérnök

Sokan megkönnyebbülve olvasták, hogy megegyezés született végre a görög adósságválságban. Valójában semmi nem oldódott meg! Annyi történt csak, hogy Merkel győzelmet aratott ugyan, de közben az egész problémahalmazt abba az irányba tolta, ahol már egyre kevésbé lesznek jó lépések és hatékony megoldások. Éppen a németeknek kellene tudniuk a történelmi tapasztalatok alapján, hogy hova vezet egy diktátum, ami lehetetlen helyzetbe hoz egy országot. Nem megállapodás történt itt, hanem a görög tárgyalók érzékelték a technokrata kérlelhetetlenséget a tárgyalópartnereik részéről és más választásuk nem lévén, elfogadták a diktátumot. Hatalmas ára lesz még a jövőben ennek a diktátumnak, ami csak az éppen aktuális problémát akarja megoldani, hosszútávon fenntartható koncepció nélkül. Sokkal több problémát generál ez a fajta válságkezelés, mint amennyit megoldani hivatott. Hihetetlen, de úgy néz ki, hogy az EU vezetői nem képesek tanulni Európa történelméből.

Minél jobban beszorítják a görögöket egy lehetetlen helyzetbe, annál kétségbeesettebb lépéseket fogunk majd látni tőlük! 

A bejegyzés trackback címe:

https://pillanatkep.blog.hu/api/trackback/id/tr797627690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása