Pillanantkép

Pillanantkép

Greta Thunberg

2019. szeptember 26. - bölcsészmérnök

greta_thunberg.jpg

Nyilvánosan megkínoznak egy kiskorú lányt a szülei, miközben mindenki felállva tapsol.  

Hogyan történhet meg ez a 21. században?

Önmagában is borzaszó élmény egy szorongó gyermek látványa. Sokkal felháborítóbb viszont, ha azt látjuk, hogy kétségbeesésbe hajszolnak egy gyermeket a saját szülei a nemzetközi média széleskörű támogatásával. 

A gyermek egészséges fejlődéséhez való joga előbbre való, mint bármilyen egyébként magasztos cél elérése. Nem helyezhetjük a világ megmentésének terhét egy gyermek vállára.

Megdöbbentő, hogy a médiában semmi empátia nem jelenik meg Gréta szorongásával kapcsolatban.

Hihetetlen, hogy nincs senki, aki felemelné a szavát és megpróbálná leállítani ezt az ámokfutást.

 

A brit külügyminiszter a Szovjetunióhoz hasonlította az EU-t

eu.png

Több évszázados történelmi hagyományai vannak Angliában a klubéletnek. Szinte nincs olyan angol, aki ne lenne tagja egy vagy több klubnak. Ezzel a szocializációs háttérrel nem csoda, hogy értetlenül állnak az angol emberek az EU jelenlegi viselkedésével szemben. 

Senki nem akar egy olyan klubnak a tagja lenni, amelyet erőszakkal, fenyegetéssel és zsarolással akarnak egyben tartani és büntetéssel fenyegetik a kilépni szándékozókat.

A Varsói Szerződés korát és szellemiségét idézi ez a hozzáállás. Ha nem sikerül ezen változtatni, akkor ugyanaz lesz a sorsa az EU-nak, mint az egykori rossz emlékű szövetségnek.

Mi értelme van erővel egyben tartani egy olyan klubot, aminek a tagjai egyre rosszabbul érzik magukat a klubban?  

Kész! Elvitte a falig Németországot és Európát.

merkel.jpg

Az az ország képes egy országcsoport elfogadott vezetőjévé válni, aki méltányos feltételeket biztosít a vezetettek számára. Németország irányításával sikerült létrehozni egy olyan közösséget, ahonnan egyre többen szabadulni akarnak. Elképesztően téves elképzelés, hogy fenyegetéssel, kényszerítéssel egyben tartható a közösség.

A résztvevők kiábrándultak, mert a tapasztalataik alapján szolidaritásra csak akkor van szükség, amikor Németország érdekei megkívánják azt. Merkel sokszor beszél szolidaritásról, de kritikus helyzetekben kizárólag Németország érdekeit képviseli.

Hatalmas feszültség gyűlt össze a rendszerben, ami egyre gyorsuló tempóban fog haladni a bomlás felé.  

Balos rezisztencia

merkell.jpg

Hatalmas kihívások előtt áll Európa és Németország, de nem látszik, hogy az új német kormány képes lenne ezekre releváns válaszokat adni. Tevékenységükkel várhatóan tovább fogják erősíteni az AFD-t, de persze nem fogják érteni, hogy miért erősödik a jobboldal, mint ahogy Magyarországon sem érti az ellenzék, hogy miért erősödik miattuk a Fidesz.

 

 

Cinizmus

1_5.jpg

„Ha meg akarjuk állítani a szervezett embercsempészetet Afganisztánból, Pakisztánból, Szíriából, Irakból és régió többi országából, akkor szükség van rá, hogy megállapodjunk Törökországgal. Ha nem tesszük, akkor falat kell építenünk a határra, ami egy borzasztó megoldás.” Wolfgang Schäuble

Ha kiszervezzük a borzasztó dolgokat a törököknek, akkor azok a dolgok egycsapásra megszelídülnek és elvesztik borzasztó jellegüket?

Borzasztó cinikus emberek irányítják Európát!

A liberális elit kontraproduktív önteltsége

Trump ellen foglalt állást a politikai és gazdasági elit, valamint a sajtó nagy része. Trump győzelme most azt bizonyítja, hogy ez az elit  teljesen elvesztette a kapcsolatot a választók jelentős részével. 

A magyarázat persze megint az, hogy a hülyék döntötték el a választást!

Valójában ez az önmaga felsőbbrendűségétől megrészegült, önreflexióra képtelen elit csinálta meg a Brexitet, és ők juttatták Trumpot is az elnöki székbe.

A választók lenézése és hülyének bélyegzése helyett, meg kéne próbálni megérteni a motivációikat!

 

 

 

 

süti beállítások módosítása