Pillanantkép

A brit külügyminiszter a Szovjetunióhoz hasonlította az EU-t

2018. október 02. - bölcsészmérnök

eu.png

Több évszázados történelmi hagyományai vannak Angliában a klubéletnek. Szinte nincs olyan angol, aki ne lenne tagja egy vagy több klubnak. Ezzel a szocializációs háttérrel nem csoda, hogy értetlenül állnak az angol emberek az EU jelenlegi viselkedésével szemben. 

Senki nem akar egy olyan klubnak a tagja lenni, amelyet erőszakkal, fenyegetéssel és zsarolással akarnak egyben tartani és büntetéssel fenyegetik a kilépni szándékozókat.

A Varsói Szerződés korát és szellemiségét idézi ez a hozzáállás. Ha nem sikerül ezen változtatni, akkor ugyanaz lesz a sorsa az EU-nak, mint az egykori rossz emlékű szövetségnek.

Mi értelme van erővel egyben tartani egy olyan klubot, aminek a tagjai egyre rosszabbul érzik magukat a klubban?  

Kész! Elvitte a falig Németországot és Európát.

merkel.jpg

Az az ország képes egy országcsoport elfogadott vezetőjévé válni, aki méltányos feltételeket biztosít a vezetettek számára. Németország irányításával sikerült létrehozni egy olyan közösséget, ahonnan egyre többen szabadulni akarnak. Elképesztően téves elképzelés, hogy fenyegetéssel, kényszerítéssel egyben tartható a közösség.

A résztvevők kiábrándultak, mert a tapasztalataik alapján szolidaritásra csak akkor van szükség, amikor Németország érdekei megkívánják azt. Merkel sokszor beszél szolidaritásról, de kritikus helyzetekben kizárólag Németország érdekeit képviseli.

Hatalmas feszültség gyűlt össze a rendszerben, ami egyre gyorsuló tempóban fog haladni a bomlás felé.  

Balos rezisztencia

merkell.jpg

Hatalmas kihívások előtt áll Európa és Németország, de nem látszik, hogy az új német kormány képes lenne ezekre releváns válaszokat adni. Tevékenységükkel várhatóan tovább fogják erősíteni az AFD-t, de persze nem fogják érteni, hogy miért erősödik a jobboldal, mint ahogy Magyarországon sem érti az ellenzék, hogy miért erősödik miattuk a Fidesz.

 

 

Cinizmus

1_5.jpg

„Ha meg akarjuk állítani a szervezett embercsempészetet Afganisztánból, Pakisztánból, Szíriából, Irakból és régió többi országából, akkor szükség van rá, hogy megállapodjunk Törökországgal. Ha nem tesszük, akkor falat kell építenünk a határra, ami egy borzasztó megoldás.” Wolfgang Schäuble

Ha kiszervezzük a borzasztó dolgokat a törököknek, akkor azok a dolgok egycsapásra megszelídülnek és elvesztik borzasztó jellegüket?

Borzasztó cinikus emberek irányítják Európát!

A liberális elit kontraproduktív önteltsége

Trump ellen foglalt állást a politikai és gazdasági elit, valamint a sajtó nagy része. Trump győzelme most azt bizonyítja, hogy ez az elit  teljesen elvesztette a kapcsolatot a választók jelentős részével. 

A magyarázat persze megint az, hogy a hülyék döntötték el a választást!

Valójában ez az önmaga felsőbbrendűségétől megrészegült, önreflexióra képtelen elit csinálta meg a Brexitet, és ők juttatták Trumpot is az elnöki székbe.

A választók lenézése és hülyének bélyegzése helyett, meg kéne próbálni megérteni a motivációikat!

 

 

 

 

Farizeusok

Sajtószabadság elleni támadásnak próbálja beállítani a baloldal, hogy miután az MSZP elengedte a Népszabadság kezét, az új tulajdonos közölte a lap munkatársaival, hogy nem finanszírozza tovább a veszteséget és a továbbműködésre csak nullszaldós üzleti terv esetén biztosít lehetőséget. A történelem furcsa fintora, hogy éppen a kapitalizmus logikája miatt zárják be azt a lapot, amely korábban a kommunizmus nagyszerűségét hirdető cikkek után a rendszerváltáskor lelkiismeret-furdalás nélkül átállt a kapitalizmus dicsőítésére.

koporso.bmp

Az külön érdekes, hogy a lap munkatársai számára miért elfogadhatatlan a nyereséges működés elvárása. Továbbra is szeretnék élvezni azt az ingyen ebédet, amiről egyébként már oly sokszor megírtak az újság hasábjain, hogy olyan nem létezik?