Pillanantkép

Balos rezisztencia

2018. február 08. - bölcsészmérnök

merkell.jpg

Hatalmas kihívások előtt áll Európa és Németország, de nem látszik, hogy az új német kormány képes lenne ezekre releváns válaszokat adni. Tevékenységükkel várhatóan tovább fogják erősíteni az AFD-t, de persze nem fogják érteni, hogy miért erősödik a jobboldal, mint ahogy Magyarországon sem érti az ellenzék, hogy miért erősödik miattuk Orbán.

 

 

Cinizmus

1_5.jpg

„Ha meg akarjuk állítani a szervezett embercsempészetet Afganisztánból, Pakisztánból, Szíriából, Irakból és régió többi országából, akkor szükség van rá, hogy megállapodjunk Törökországgal. Ha nem tesszük, akkor falat kell építenünk a határra, ami egy borzasztó megoldás.” Wolfgang Schäuble

Ha kiszervezzük a borzasztó dolgokat a törököknek, akkor azok a dolgok egycsapásra megszelídülnek és elvesztik borzasztó jellegüket?

Borzasztó cinikus emberek irányítják Európát!

A liberális elit kontraproduktív önteltsége

Trump ellen foglalt állást a politikai és gazdasági elit, valamint a sajtó nagy része. Trump győzelme most azt bizonyítja, hogy ez az elit  teljesen elvesztette a kapcsolatot a választók jelentős részével. 

A magyarázat persze megint az, hogy a hülyék döntötték el a választást!

Valójában ez az önmaga felsőbbrendűségétől megrészegült, önreflexióra képtelen elit csinálta meg a Brexitet, és ők juttatták Trumpot is az elnöki székbe.

A választók lenézése és hülyének bélyegzése helyett, meg kéne próbálni megérteni a motivációikat!

 

 

 

 

Farizeusok

Sajtószabadság elleni támadásnak próbálja beállítani a baloldal, hogy miután az MSZP elengedte a Népszabadság kezét, az új tulajdonos közölte a lap munkatársaival, hogy nem finanszírozza tovább a veszteséget és a továbbműködésre csak nullszaldós üzleti terv esetén biztosít lehetőséget. A történelem furcsa fintora, hogy éppen a kapitalizmus logikája miatt zárják be azt a lapot, amely korábban a kommunizmus nagyszerűségét hirdető cikkek után a rendszerváltáskor lelkiismeret-furdalás nélkül átállt a kapitalizmus dicsőítésére.

koporso.bmp

Az külön érdekes, hogy a lap munkatársai számára miért elfogadhatatlan a nyereséges működés elvárása. Továbbra is szeretnék élvezni azt az ingyen ebédet, amiről egyébként már oly sokszor megírtak az újság hasábjain, hogy olyan nem létezik?